Krausberry (blues-rock, Praha)

30.07.2015 13:27

Základ sestavy Krausberry vedle jejího zakladatele Krause tvoří od začátku kytarista Mário Císař a baskytarista Jiří Kredba. Muzikanti na ostatních postech se často mění. „Řekli jsme si už před lety, že my dědci jsme nevyhoditelní, máme to jako definitivu. Jsem rád, že ještě fungujeme a že na to ještě někdo chodí. Bavíme se a nijak se navzájem neštveme. Takový podzim života považuju za docela dobrý,“ podotýká Kraus.

Martin Kraus na sebe upozornil ve skupině Bluesberry. V kapele byl však jen hostem, hrál i na bicí a prezentoval vlastní písně Párek v těstíčku, Nový wawky nebo Rekreace ROH. V roce 1984 si odnesl své písně do vlastní formace Krausberry. Ta vyhrála soutěž Rock pro tento rok s písní Doláče, vydala dvě EP desky (1987) u firmy Panton. Od počátku 90. let skupina vydala šest alb - po debutu nazvaném jménem kapely Krausberry také desky „#### stačí drahoušku“, Na větvi, Šiksa a gádžo, Na Hrad! a Nálada.
 

zdroj: www.lidovky.cz/krausberry-vydava-best-of-31-krausovi-k-sedesatinam-f81-/kultura.aspx?c=A150511_174355_ln_kultura_hep

Kontakt

Bohumil Harmonický Svobodné šumavské hvozdy 607 600 413 bohumilharmonicky@seznam.cz